Davetiye Gösterişli Olmalı Mı?

Davetiye Gösterişli Olmalı Mı?

Davetiye Gösterişli Olmalı Mı?

Davetiye lüks olmalı mı sorusuna verilebilecek kesin bir cevap yoktur, davetiye seçimi tamamen kişiden kişiye değişmektedir. Bir kişi davetiyede tamamen sadelikten yanayken diğer bir kişi seçeceğim davetiye lüks olmalı diyebilir. Davetiyede lüksü belirleyen şey davetiyenin yapıldığı malzeme, kullanılan zarf ve çeşitli eklentilerdir. Çeşitli eklentilerden bahsetmek gerekirse klasik yazılı davetiye yerine davetiye üzerinde fotoğraf kullanılması, işlemeler yapılması gibi durumlar eklentidir. Bunlar davetiye sipariş etmek isteyen bir kişinin dikkat ettiği hususlardır ve davetiyenin fiyatını etkilediği gibi o davetiyeyi sıradan olmaktan çıkarıp lüks bir davetiye haline getirir. Herkes davetiyesinin daha lüks olmasını istemeyebilir, bazı alıcılar ise sadelikten yanadır. Örneğin sade bir düğün organize eden bir çiftin lüks davetiyeler istediği bir durumla çok fazla karşılaşılmaz.

Şatafatlı Davetiye Seçiminde Ücretlendirme

Davetiyenin kullanılacağı organizasyon lüks bir organizasyon ise bu durumda alıcı daha lüks davetiyelere yönelecektir. Haliyle bu durum davetiye ücretleri üzerinde etkili olacaktır. Sade davetiye isteyen bir alıcı 200 TL ye 500 adet davetiye alabilecekken, daha lüks bir organizasyona daha lüks davetiye hazırlatmak isteyen alıcı 200TL’ye daha az davetiye alabilir, aynı fiyata alınabilecek olan davetiye miktarı davetiye özelliklerine göre değişir. 3 boyutlu davetiye isteyen bir kişi klasik davetiyeye oranla aynı ücrete çok daha az davetiye alır. Yani davetiye fiyatlarını ayıran kesin çizgiler yoktur lüks davetiyeler de kendi içlerinde fiyatlarına göre ayrılır, klasik davetiyeler de kendi içlerinde fiyatlarına göre ayrılır.

Kaliteli Mi, Lüks Mü?

Davetiye seçiminde karıştırılan en büyük kavramlardan birisi de kaliteli ile lüks kavramlarıdır. Bir davetiyenin lüks olması kaliteli olduğu anlamına gelmez, abartılı tasarımlar daha değersiz kâğıtlara basılarak lüks ama kalitesiz ürünler piyasaya sürülebilir. Bu alıcının dikkat etmesi gereken önemli bir konudur alıcı davetiye markaları arasından isteğine uygun hem lüks hem de kaliteli davetiyeyi bulma konusunda dikkatli olmalıdır. Davetiye sektörünün büyümesi ile birlikte birçok yeni ve adı duyulmamış davetiye firmaları ortaya çıkmıştır. Bu firmalardan alışveriş yapılmadan önce ürün kalitesi, teyit edilmelidir. Her ürün fotoğrafta göründüğü gibi çıkmayabilir.