Davetiye Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Davetiye Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Davetiye Modelleri, Özellikleri ve Fiyatları

Her firmanın kendi davetiye yelpazesini oluşturduğu bu ortamda alıcının aklını kurcalayan önemli bir konu ise davetiye ücretleri. Alıcılar davetiyenin kalitesi ile ilgilendiği kadar davetiye fiyatı ile de ilgileniyorlar. Bu da insana davetiyenin ücretlendirilme şeklini düşündürüyor. Davetiye asıl olarak baskı malzemesine, davetiye miktarına ve boyutuna göre ücretlendirilebilir. Günümüzde birçok farklı davetiye baskı cihazı bulunmaktadır ve bunlar davetiyenin boyutu, davetiyede kullanılan renk yelpazesi gibi birçok farklı ana özelliği etkilemektedir. Bu sayede alıcılar kendi bütçelerine uygun davetiyeyi tekdüze kalıplara bağlı kalmaksızın diledikleri şekilde tasarlayabilirler. Alıcı bütçesine göre davetiyesini düz kâğıt üzerine bastırabileceği gibi karton, parlak kâğıt, kasap kâğıdı gibi farklı seçenekleri de vardır ve bütün bu seçimler ücretlendirmede etkilidir.

Hızlı Davetiye

Günümüzde bütün iş kollarında önemli bir unsur olan, ürünün tüketiciye ulaşım hızı davetiye sektöründe de önemli bir yere sahip. 20 Yıl öncesine kıyasla düğünü için davetiye isteyen bir kişinin bulunduğu bölgede aradığı davetiyeyi bulmak için internete yazması gereken tek şey davetiye ve bulunduğu bölge, örneğin internete davetiye Ankara yazan bir kişinin karşısına anında Ankara bölgesinde bulunan veya Ankara’ya teslimat yapan davetiye üreticilerinin bir listesi çıkacaktır. Bu erişilebilirlik tabii ki davetiye ücretlerine de yansıyacaktır. Satıcı açısından bakılacak olursa daha önce sadece dükkânı üzerinden satış yapan bir satıcıya göre internet üzerinden çok daha geniş bir alıcı kitlesine ulaşabilecektir. Bu da davetiye ücretinin alıcı açısından daha makul bir hale gelmesine olanak sağlar. Günümüzde bu şekilde daha uygun fiyata davetiye bulunabilecek davetiye siteleri alıcı için matbaaya gitmekten daha caziptir.

Daha Lüks Davetiye

İnternet üzerinden davetiye alışverişinin bir diğer artısı ise alıcıların daha düşük ücretlere daha lüks davetiyelere erişim sağlamasıdır. İnternet üzerinden satış yapan bir satıcı internet ortamındaki iş hacminin genişliğini görecek ve piyasaya daha uygun fiyata daha lüks davetiyeler sürecektir. Peki, ama davetiye lüks olmalı mı diye soranlar için, daha önce 100 TL’ye düz baskılı, ilgi çekmeyen bir davetiye alabilecekken internet üzerinden aynı fiyata lüks, süslemeli davetiyeler alabilirler.